Thursday, January 6, 2011

Mari Romani

Romanii sint un popor crestin...se spune.La recensamintul din 2002, 90 % s-au declarat crestini: .http://www.recensamant.ro/datepr/tbl6.html
Deci atunci cind s-a facut o campanie in Romania ca sa se afle pe cine considera romanii ca fiind cei mai mari romani, te-ai fi asteptat sa gasesti printre ei doar romani crestini.
http://www.mariromani.ro/primapagina.php
Cind colo, in top 10 , avem :
- unii care n-aveau nici in clin , nici in maneca cu invataturile lui Iisus (Stefan cel Mare, Mihai Viteazu)
- un german (Carol I )
- un evreu convertit la crestinism ( Richard Wurmbrand )
- un anti-semit notoriu (Mircea Eliade)
- un ateu (Mihai Eminescu )
- un criminal de razboi (Ion Antonescu)

Lista primilor 10 e completata de Constantin Brancusi, Alexandru Ioan Cuza si Nadia Comaneci.
Si mai bine ne oprim aici, pentru ca pe locurile 11-13 urmeaza  Nicolae Ceausescu, Vlad Tepes si Gigi Becali...

1 comment:

  1. În primul rând toţi cei 10 cetăţeni prezentaţi în top sunt creştini. Mai ales Mihai Eminescu care prin multiple articole de presă susţinea creştinismul românesc. El e cel care a dat celebra sintagmă ,,Biserica Ortodoxă e mama noastră a tuturor". Cum să nu aibă Ştefan cel Mare legătură cu creştinismul ortodox când el prin toate documentele care le emitea sau soliile sale încuraja creştinismul, a construit zeci de biserici şi mănăstiri, şi nu în ultimul rând a fost ridicat la rang de sfânt? Mircea Eliade e cel mai mare istoric al religiilor din istorie, aşa am face bine să citim ce a scris el şi nu să-l acuzăm de antisemitism (atitudine existentă în toate ţările Europei în acel an, fără excepţie) aşa în van. Şi te rog să numai spui şi tu aberaţia susţinut de alţii că Antonescu a fost criminal de război, când România a fost singura ţară ocupată de germani care nu numai că a refuzat soluţia finală dar a devenit un stat care a protejat şi salvat evrei şi din ţările vecine (zeci de mii de evrei din Ardealul de NV au scăpat fugind în România). Fii mai explicit data viitoare, n-am înţeles unde vezi tu contradicţia.

    ReplyDelete